Wat heeft u nodig?

Voor boerenbridge zijn er twee kaartspellen nodig. Een kaartspel om boerenbridge te spelen, een ander kaartspel om de troef te bepalen.

Kort speluitleg

Bij boerenbridge worden er 17 rondes gespeeld. Wie de meeste rondes goed voorspeld heeft hoeveel slagen hij gaat winnen, wint het spel. De eerste ronden wordt er met één kaart gespeeld, de tweede ronde twee etc, tot en met ronde acht.

Spelverloop

Het doel van het spel is om iedere ronde goed te voorspellen hoeveel slagen je gaat winnen. Er worden zeventien rondes gespeeld. In de eerste wordt er met één kaart gespeeld, in de tweede ronde twee, dit gaat door tot ronde acht. Ronde acht en negen worden beide met acht kaarten gespeeld, echter wordt in ronde 9 zonder troef gespeeld. Vanaf ronde tien tot en met ronde 17 wordt er iedere ronde met een kaart minder gespeeld.

De spelronde begint met het delen van het aantal kaarten waarmee deze ronde gespeeld wordt. hierna wordt de troefkaart omgedraaid. Nadat dit is gedaan en de spelerens hun kaarten hebben gezien, gaan de spelers voorspellen hoeveel slagen ze gaan winnen. Dit moet tegelijk gezegd worden (Of blind worden genoteerd).

Slagronde

De eerste keer wordt er een speler gekozen die mag beginnen. De volgende ronde mag de speler die de vorige slag behaalde als eerste uitkomen. Je wint een slag als je de hoogste uitgekomen kaart speelt, of de hoogste troef kaart (De hoogste troefkaart in de ronde wint altijd). De speler is verplicht om de speler die als eerste uitkomt te volgen. Kan hij niet volgen, dan mag hij een troefkaart spelen om een slag te winnen.

Puntentelling

Juiste voorspelling: Heb je na het einde van een ronde de juiste voorspelling, dan krijg je 5 punten. Voor iedere slag die je hebt gewonnen krijg je een extra punt.

Onjuiste voorspelling: Is je voorspelling incorrect, dan heb je een minpunt per aantal dat je er naast zat. Was je voorspelling dat je 7 slagen zou winnen, maar heb je er maar 2? Dan heb je 5 minpunten.