Wat heeft u nodig?

Voor het kaartspel Game heeft u een volledige set kaarten nodig, inclusief jokers. Game kan gespeeld worden met een even aantal spelers (minimaal 4).

Doel van het spel

Het doel van Game is om als team van twee spelers een set kaarten te hebben. Heb je dit, geef dit dan met een geheim signaal door aan je teamgenoot. Maar zorg ervoor dat het andere team je niet doorheeft!

Start van het spel

Maak teams van twee spelers, en spreek als team een geheim signaal (of meerdere) af dat je de ander gaat geven op het moment dat jij vier dezelfde kaarten in handen hebt. Heeft ieder team een signaal afgesproken? Schudt dan de kaarten en geef iedere speler er 4.

Speluitleg

Wanneer iedereen er klaar voor is worden er vier kaarten open gedraaid op tafel. De spelers kunnen nu (allemaal tegelijk, chaos gegarandeerd!) een kaart uit hun hand open op tafel leggen, en een andere open kaart pakken. Dit gaat door totdat niemand meer een kaart kan of wil ruilen. De vier open gedraaide kaarten worden aan de kant geschoven, en vier nieuwe kaarten worden open gedraaid. Dit gaat net zo lang door todat één (of meerdere) spelers een set van vier kaarten heeft (♦️♠️♥️♣️).

De speler die deze set compleet geeft nu aan de andere speler door (door middel van het geheime signaal) dat hij de set compleet is. Heeft hij het door, dan roept hij ‘GAME!’, is dit correct dan krijgt het team één punt. Als het fout is krijgen ze één minpunt. Heeft een speler van een ander team door dat een ander team een set compleet heeft, dan roept deze ‘OVER’!. Wanneer dit correct is krijgt het team één punt, is het fout? Dan krijgt het team een minpunt.

Er kan ook gewacht worden totdat beide spelers van een team een set compleet hebben. Wanneer dit het geval is moet er ‘Dubbel game’ geroepen worden. Wanneer dit correct is krijgt het team 2 punten.

Nadat er succesvol Game of Over geroepen is worden de kaarten opnieuw geschud en begint de volgende ronde.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen wanneer er 10 (of meer/minder) punten bereikt zijn door een team.