Wat heeft u nodig?

Voor Kings in the Corner is een enkel kaartspel voldoende. De jokers doen niet mee. De hoogste kaart is de koning, de laagste kaart is de Aas.

Kort speluitleg

De spelers moeten zo snel mogelijk van hun stapel kaarten afkomen met het spel dat op solitaire lijkt.

Voorbereiding

Schud de stapel en geef iedere speler 7 kaarten. Leg de overige kaarten als een gedekte stapel in het midden op tafel. Pak de bovenste vier kaarten en leg deze open aan de vier zijkanten van de gedekte stapel zodat ze een kruis vormen.

Het spel

De speler links van de deler begint met een kaart van de gesloten stapel te pakken. Vervolgens maakt hij een of meerdere geldige zetten om zo zoveel mogelijk kaarten weg te spelen als mogelijk. De volgende speler is aan de beurt wanneer hij geen geldige zetten meer kan maken. De speler die als eerste geen kaarten meer over heeft is de winnaar.

Geldige zetten

  • Speel een kaart op een van de stapels. De kaarten moeten in direct aflopende volgorde worden neergelegd. Ook moeten de kleuren steeds om en om zijn. Bijvoorbeeld: Op een (rode) ruiten 6 kan een (zwarte) klaver (of schoppen) 5 worden gelegd. De aas is de laagste kaart.
  • Speel een ‘King in the Corner’, leg een koning in een van de hoeken van het kruis. Als er een koning ligt spelers mogen kaarten spelen op deze koning als elke andere stapel. De ‘King in the Corner’ stapel blijft altijd liggen.
  • Leg een volledige stapel op een andere stapel. Vervolgens mag de speler een willekeurige kaart op de open plek neer leggen.

Bron: Bicycle Cards